«Συκοφαντική καταγγελία» – Εγώ ο ρουφιάνος

«Το μπλοκ που λες δεν σε εμποδισε ακομα να παρεις τις φωτογραφιες για τη συκοφαντικη καταγγελια που εκανες ενω ηξερες που ολα παραδινοταν»

Στις 10 Ιουλίου 2013 ανεβάζω το Παρόν άρθρο στην ομάδα του facebook  Η Κέρκυρα που ονειρευόμαστε όπως επίσης και στο προφίλ που διατηρώ στο facebook ως Σπύρος Χειρδάρης δείχνοντας τον υπαίτιο όλου αυτού του «θεάματος» και της διαφήμισης διαφόρων αντικειμένων πιθανόν άνευ αρχαιολογικής αξίας, άλλα αρμόδια είναι η Αρχαιολογική Υπηρεσία
να κρίνει.
Η δικαιολογία κάποιων «καλύτερα ο δικός μας παρά οι ελλιμενίζοντες τα σκάφη εκεί Ιταλοί» είναι εντελώς παιδαριώδης και δείχνει την απάθεια των ντόπιων για τον αρχαιολογικό θησαυρό που κρύβεται στους βυθούς  και όχι μόνο.
Απεχθές βέβαια και προσβολή της μνήμης των νεκρών με την εκφορά διαφόρων οστών τα οποία παρουσιάζονται σε «έκθεση» στο facebook κατά την συνήθη τακτική του καταγγελομένου  που σε οποιαδήποτε πολιτισμένη χώρα θα έπρεπε να έχουν παραδοθεί αρμοδίως, να έχουν επιστημονικά ελεγχθεί και ταξινομηθεί και να έχουν παραδοθεί στους οικείους ή στην Ιταλική Πρεσβεία προς ενταφιασμό όπως γίνεται συνήθως με τιμές όπως απαιτεί η ηθική ενός πολιτισμένου Κράτους.
Δεν ξέρω τί απέγιναν τα οστά, δεν μπαίνω σε λεπτομέρειες, αν ακολουθήθηκε η σωστή οδός οφείλω να δώσω συγχαρητήρια.
Σε κάποιο βίντεο που κυκλοφορεί, δείχνει πως  για κάποιο διάστημα φυλάγονταν στην στοά του ΝΑΟΚ μαζί με κάποιους σωλήνες (κάννες πυροβόλων κατά τον ανελκύσαντα), κράνη και σφαίρες μαζί με πήλινα αντικείμενα τα οποία  μόνο η αρχαιολογία είναι αρμόδια να κρίνει.

Παρά τις συστάσεις μου, ο πρωταγωνιστής της όλης κατάστασης και υπό τις «επευφημίες» των γνωστών χειροκροτητών του για το θεάρεστο έργο που επιτελεί, συνεχίζει ακάθεκτος. Σε τηλεφωνική μου καταγγελία στην ΓΑΔΑ ενώ μου υποσχέθηκαν θα το ερευνήσουν ουδεμία ενέργεια έγινε, ο εν λόγω  συνεχίζει  τον «καθαρισμό των θαλασσών»  το 2014  και την διαφήμιση της αλίευσις διαφόρων αντικειμένων από τον βυθό, στο προφίλ που διατηρεί στο facebook.

Ως πολίτης αυτής της χώρας στέλνω ερώτημα προς το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Προστασίας του πολίτη με την όλη κατάσταση (αυτό που ο πρωταγωνιστής ονομάζει «συκοφαντική καταγγελία») με τον τότε Υπουργό κο Πανούση να διατάζει άμεση έρευνα.

Καλούμε να δώσω κατάθεση με τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία στην Ασφάλεια Πατρών όπου και πράγματι έδωσα κατάθεση και παρέδωσα εκτυπώσεις των «διαφημιστικών» εικόνων της δουλειά του από το προφίλ του στο facebook. Το πρόβλημα δεν είναι η αυτοπροβολή αλλά η διαφήμιση  δημιουργεί ένα έμμεσο κάλεσμα στους πιθανούς αρχαιοκάπηλους που άνετα θα μπορούσαν νύχτα και κάτω από τα μάτια της «τυφλής» αρχαιολογίας και της ελλιπούς αστυνόμευσης του χώρου να σηκώσουν όλες τις ενάλιες αρχαιότητες που αποδεδειγμένα υπάρχουν στη περιοχή.

Τέλη Αυγούστου η Ασφάλεια συλλαμβάνει τον πρωταγωνιστή με ευρήματα και οδηγείται στο Αυτόφωρο, με μετατροπή του κατηγορητηρίου σε «Μη δήλωση αρχαιοτήτων».
Φυσικά η υπόθεση δεν έχει κλείσει  και  έχει οριστεί δικάσιμος για τον Σεπτέμβρη του 2016.

Την «συκοφαντική» καταγγελία πού την βλέπει κάποιος;;;

Αφού λοιπόν ήταν συκοφαντία γιατί δεν με μήνυσε για συκοφαντία ή έστω ψευδή καταμήνυση;;;
Αφού ήταν «συκοφαντική καταγγελία» και τα ευρεθέντα αντικείμενα άνευ αρχαιολογικής αξίας η Αστυνομία γιατί προέβη σε σύλληψη, η Αρχαιολόγος έκρινε κάποια αντικείμενα αρχαιολογικής αξίας και συνεπώς οδηγήθηκε σε σύλληψη ο πρωταγωνιστής, σε αυτόφωρη διαδικασία και κατηγορία «Μη δήλωσης αρχαιοτήτων»;
Η προσπάθεια αυτο-αθώωσης κραυγαλέα, νομίζω πως πρέπει να αφήσουμε τη δικαιοσύνη να έχει το λόγο, η προσπάθεια σπίλωσης του καταγγέλοντος ορατή, με εκτόξευση, λάσπης ακόμα και απειλών.
Δεν μπορεί να «ωρυόμαστε» για τα επίγεια αρχαία, να χαλάμε το κόσμο για κάποιες πέτρες που εμείς γκρεμίσαμε λαμπρά οικοδομήματα και τώρα απαιτούμε είτε ανάδειξη λίγων λίθων ατάκτως ερριμένων, ενώ από την άλλη χάριν αυτο-επίδειξης να καταστρέφουμε τις αρχαιότητες που διάλεξαν να αναπαύονται στους βυθούς περιμένοντας την αρχαιολογική, επιστημονική τους ανάδειξη.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: