Εγώ κι η «Κυρία των μινών»

Πριν μερικά χρόνια, γνωρίζω στο facebook την κα Αλεξάνδρα Μεταλλινού, παλιά γνώριμη από τη Κέρκυρα, εξ όψεως μόνο φυσικά. Είδα πως είχε κάποιες ιδέες τότε για τον Προμαχώνα Αγίου Αθανασίου που βρίσκεται, ενώ είναι χαρακτηρισμένο Μνημείο, σε μιά κατάσταση ήξεις αφήξεις, ιδιοκτησιακού καθεστώτος από ιδιώτες. Ενστερνίστηκα την αγωνία της πειθόμενος πως πίσω της είναι κόσμος (κάτι που στη Κέρκυρα είναι σπάνιο όταν ειδικά κρύβονται συμφέροντα γνωστών και οικείων) με τις ίδιες ανησυχίες, την υποστήριξα και ξεκινήσαμε μαζί μια εκστρατεία με ομάδα στο facebook «Όχι στη Τσιμεντοποίηση του Προμαχώνα Αγίου Αθανασίου».
Φυσικά η ανταπόκριση του κόσμου μικρή, μόλις 700 άτομα ανταποκρίθηκαν εκ των οποίων ενεργά 3 έως 5 (κάτι φυσιολογικό αφού όπως είπα παραπάνω ο κόσμος λειτουργεί ανάλογα, να μη θίγονται τα συμφέροντα του γνωστού, άσχετα από το κοινό συμφέρον.
Στη πορεία των ενεργειών της ομάδος, πάντα ενεργώντας με νόμιμο τρόπο απειληθήκαμε, λοιδορηθήκαμε, από τους γνωστούς «βαστάζους» που αυτόκλητοι χρήστηκαν συνήγοροι των ιδιοκτητών, με αποτέλεσμα να τσακωθώ με αρκετούς Κερκυραίους – συμπατριώτες γνωστούς και μη για το θέμα αυτό, ενώ δεν υπήρχε άλλο θέμα να έχω τσακωθεί προσωπικά με κάποια άτομα.
Αφού έγινε η σχετική επερώτηση στη Βουλή από τον τότε βουλευτή του Συριζα, κο. Σαμοΐλη η υπόθεση με την ομάδα άρχισε να καταλαγιάζει.
Στο ΕΣΠΑ 2007-13 υπήρχε και χρηματοδότηση για την ανάδειξη και της Πλατφόρμας Αγίου Αθανασίου κάτι που φυσικά αγνοείται η τύχη του (δεν είναι όμως αυτό το θέμα).

Κατόπιν έριξε η κα Μεταλλινού την ιδέα περί «μινών» δηλαδή των υπόγειων διαδρομών-στοών που υπάρχουν στη Κέρκυρα, κατά τη γνωστή οχυρωματική-αμυντική τακτική της εποχής, που διασώζονται, μαζί με τις αίθουσες και διαδρόμους εντός των Προμαχώνων και άλλων οχυρών θέσεων, προς ανάδειξη και αξιοποίηση.
Ενστερνίστηκα και ενθουσιάστηκα με την ιδέα και φτιάχνω την ομάδα «Υπόγειο Οχυρό Κέρκυρα» που σε λίγο χρονικό διάστημα κατακλύζεται από μέλη και φτάνει περί τα 3500 μέλη. Το ενδιαφέρον πολλών μεγάλο παρά τη γκρίνια και τα ύπουλα κτυπήματα κάποιων που διεκδικούσαν πρωτοκαθεδρία.
Τη κα Μεταλλινού ασυγκράτητη και χειμαρρώδη με παντελή άγνοια των όρων, προσπαθούσα εναγωνίως να τη συγκρατήσω στα κραυγαλέα λάθη της που τα παίρνουν οι «ειδικοί» του νησιού και από ελαφρώς λασκαρισμένη τη βίδα στη ξεβιδώνουν εντελώς και εύκολα σε κάνουν «Ταρζάν»
«Σολάρη» κλπ οι συμπολίτες μου ξέρουν.
Μάταιος κόπος όμως.
Τα μηνύματα να την  κατηγορούν ευθέως για «κουταμάρα» και πως δεν συνεργάζονται μαζί της γνωστοί που ασχολήθηκαν με το Οχυρωματικό της Κέρκυρας, πολλά.
Εγώ όμως έδινα ελπίδα, έδινα ευκαιρίες για το καλό του τόπου.
Στην ομάδα είμασταν 3500 ανεξάρτητα από πολιτική τοποθέτηση και αποφασίσαμε να ιδρύσουμε ένα φορέα που να δουλέψει προς τη κατεύθυνση πίεσης για αξιοποίηση του Υπόγειου οχυρού.
Τότε είναι η εποχή των Δημοτικών εκλογών και η Τσάντα μας ασχολείται με την Δημοτική ομάδα του νυν Δημάρχου και θέλει να γίνει η ομάδα μας παράρτημα της Πολιτιστικής Επιτροπής του Συριζα. Φυσικά η αντίδρασή μου να αρνηθώ, να γίνω συμπλήρωμα σε κάποια Επιτροπή όταν στην ομάδα υπάρχουν άτομα που δεν έχουν σχέση με τον Συριζα, από κάθε καλόπιστο θα θεωρηθεί λογική.
Όχι όμως από την κα Μαρίνα Τόμπρου  την ινστρούχτορα της Τσάντας μας.
Screenshot_2

Φυσικά και μετά από αυτές τις ενέργειες και όταν πλέον η Δημοτική Παράταξη της κα Μεταλλινού – Τόμπρου πήρε το Δήμο και η κα Μεταλλινού εξελέγη και διαμερισματικός σύμβουλος η ομάδα για μένα ήταν παρελθόν.

Να θυμίσω επίσης στη κα Μεταλλινού οτι εγώ και η κόρη μου καθίσαμε και ξενυχτίσαμε να της φτιάξουμε τη μετάφραση της μελέτης Molteni-Moreti χωρίς να ζητήσουμε αντάλλαγμα.
Να της θυμίσω πως εκτός των Επιστολών που δεν ήθελε να φαίνεται η ίδια, επειδή είναι «θεσμικιά» όπως έλεγε, μου έστελνε και τις φωτογραφίες από το Παλιό Φρούριο να τις δημοσιεύσω φοβούμενη μη της κάνουν μήνυση. Γελάνε τα Κουρτελάτσα…

Εκεί της απάντησα «Να πεις οτι τις έβγαλες με drone» 

Αφού πέρασε ένα διάστημα ψυχραμένων σχέσεων, αφού ήρθε σε επικοινωνία με τον Μάρκο Βάπτισμα πιστεύοντας πως θα του εκμαιεύσει πληροφορίες, μιας και ο Μάρκος είναι μανούλα στις μίνες ίσως ο μοναδικός στη Κέρκυρα που έχει γυρίσει στις μεγαλύτερες διαδρομές, τα τσούγκρισε και πάλι, όπως την εγκατέλειψε και η αρχαιολόγος Νικόλ Τρύφωνα, αποφάσισα να τη ξαναπλησιάσω, δίνοντας μια τρίτη ευκαιρία μήπως η κατάστασή της βρισκόταν σε κάποιο στάδιο καλυτέρευσης.
Δυστυχώς όμως η κατάστασή της αγγίζει τα όρια της τραγικότητας.
Μιά δημοσίευσή μου Βίδος και η Μυστήρια μίνα χωρίς να την διαβάσει (καθ’ ομολογία της)

Screenshot_3

γίνεται αιτία πολέμου, με το χειρότερο απ’ όλα την ανέντιμη δημοσίευση στο Τοίχο της αποσπασμάτων ιδιωτικής συνομιλίας που αφορά μάλιστα και υπόθεση σε δικαστική εξέλιξη,
κατηγορώντας με συκοφαντικά, οτι την προτρέπω να ψευδομαρτυρήσει, ενώ της κάνω πλάκα βασιζόμενος στη φιλία μας, κατά παράβαση του άρθρου  19 του ισχύοντος Συντάγματος στο οποίο ορκίστηκε κατά την ανάληψη των καθηκόντων της ως Κοινοτικής Συμβούλου.

Προσωπικά δεν θα πέσω στο επίπεδο «Κατίνας», έχοντας Τιμή και Φιλότιμο δεν θα δημοσιεύσω αποσπάσματα από τις ιδιωτικές συνομιλίες μας, δεν θα πω τις κατηγορίες που εκτόξευε για πολλούς και διάφορους, απλά είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου…

«Ποιός φώναζε πουτάνες δύο κυρίες μια Τσικνοπέμπτη και ποιός κυνηγούσε αρχαιολόγο πέριξ του Παλιού Φρουρίου να τη σφάξει;;;»

Επιφυλάσσομαι λοιπόν παντός νομίμου δικαιώματός μου με τη λήξη της απεργίας των δικηγόρων.

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: