Πρώτες Βοήθειες!!!

«Γνωρίζαμε πως θα επεμβαίναμε σε αναίσθητο ασθενή που είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή και δεν ανέπνεε, ενώ μας υποδέχθηκε μια κυρία που δεν έκρυψε την έκπληξή της βλέποντας το πυροσβεστικό όχημα» δήλωσε ο επικεφαλής του πληρώματος κος Hodgson

Το πρώτο περιστατικό καρδιακής ανάνηψης που επελήφθη η «Πυροσβεστική και Διασωστική Υπηρεσία της Κομητείας Durham & Darlinghton» σε εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος άμεσης ιατρικής βοήθειας υπό την αιγίδα του North East Ambulance Service (NEAS), το τοπικό ΕΚΑΒ της Περιοχής, ήταν στην 68χρονή γιαγιά  Linda Broxson στο Seaham.

4139072773

H 68χρονη γιαγιά με τα πληρώματα της τοπικής ΠΥ και του ασθενοφόρου που την επανέφεραν στη ζωή.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι μία από τις 4 τοπικές υπηρεσίες Διάσωσης και Πυρόσβεσης που θα ανταποκρίνονται σε επείγοντα ιατρικά περιστατικά ως μέρος ενός εξαμηνιαίου πιλοτικού προγράμματος  που εφαρμόζεται στη Βορειοανατολική Αγγλία ώστε να σώζονται όσο το δυνατόν περισσότερες ζωές.

Με τη κλήση του 999 (του ενιαίου αριθμού επείγοντος περιστατικού) το συντονιστικό κέντρο του NEAS (του τοπικού ΕΚΑΒ)  δίνει την εντολή στο πλησιέστερο όχημα (των συνεργαζομένων υπηρεσιών) να μεταβεί στο τόπο του συμβάντος και εφόσον δοθούν οι πρώτες βοήθειες  στον πάσχοντα καταφθάνει και το ασθενοφόρο με το εξειδικευμένο παραϊατρικό προσωπικό.

Πόσο δύσκολο είναι άραγε σε μας να το εφαρμόσουμε, να σώζονται καθημερινά ανθρώπινες ζωές ειδικά σε περιπτώσεις ανακοπών που τα λεπτά είναι πολύτιμα;;;

Οι πληροφορίες και η φωτογραφία είναι από το σχετικό άρθρο της τοπικής εφημερίδας Sunderland Echo

Το NEAS εξυπηρετεί ένα πληθυσμό 2.6 εκ. με 107 ασθενοφόρα, 50 οχήματα γρήγορης ανταπόκρισης , 28 οχήματα επειγούσης φροντίδας, 2 βαριατρικά ασθενοφόρα, 242 οχήματα μεταφοράς ασθενών, 5 κοινοτικά παραϊατρικά οχήματα, και 120 οχήματα υποστήριξης.

Το 6μηνο Απρίλιος-Οκτώβριος 2013 σε 10,072 περιστατικά που παραδόθηκαν στα αρμόδια νοσοκομεία ως επείγοντα σε διάρκεια λίγο περισσότερο από 30 λεπτά, για τα 499 δε που πήραν περισσότερο από 1 ώρα εξεδόθησαν πρόστιμα 250,000 στερλινών.
Στοιχεία ελήφθησαν από NEAS  και Northern Echo

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: