Περί Πτυχίων και Πτυχιούχων!!!

Γράφει ο Κώστας Μερκουράκης  εδώ

997961


Advertisement

Για την ιστορία με τα «ΠΛΑΣΤΑ» ΠΤΥΧΙΑ:

1) Όσοι κατέχουν αυτά τα πτυχία, δεν είναι απατεώνες. Απατεώνες είναι οι ιδιοκτήτες των ιδιωτικών ΤΕΕ που έφτιαξαν σχολές – σκουπίδια, κλέβοντας και κοροϊδεύοντας τόσο το κράτος, όσο και τους σπουδαστές, δίνοντας πτυχία που στη συνέχεια (μετά από χρόνια) σταμάτησαν να αναγνωρίζονται από το Υπουργείο Παιδείας.

2) Συγκεκριμένα, τα πτυχία αυτά χορηγήθηκαν από σχολές ιδιωτικής εκπαίδευσης οι οποίες έκλεισαν μετά από τη διαπίστωση σωρείας παραβάσεων και ατασθαλιών. Σύμφωνα με το άρθρο 24 του ν.3577/07 επί υπουργίας Γιαννάκου, τα πτυχία των μαθητών ιδιωτικών ΤΕΕ που τους αφαιρέθηκε η άδεια, θα έπρεπε να χορηγηθούν εκ νέου κατόπιν ειδικών πτυχιακών εξετάσεων.

3) Οι εξετάσεις δεν έγιναν ποτέ επί 9 συναπτά έτη. Νόμος της ΝΔ του 2007 δεν εφαρμόστηκε ΠΟΤΕ. Ούτε από τη ΝΔ, ως το 2009. Ούτε από το ΠΑΣΟΚ, ως το 2011. Ούτε από την Κυβέρνηση Παπαδήμου, ως το 2012. Ούτε από τη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ ως το 2015.

4) Το ίδιο διάστημα ΜΗ εφαρμογής του ΝΟΜΟΥ ΤΟΥΣ, οι ιδιοκτήτες των ΤΕΕ και άλλοι εμπλεκόμενοι, είτε διέφυγαν τις κυρώσεις του νόμου λόγω παραγραφής, είτε έλαβαν ελαφριές ποινές.

5) Το Υπ. Παιδείας επί ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ελέγχους μέσω των Περιφερειακών Δ/ντών Εκπαίδευσης για το σύνολο των Ιδιωτικών ΤΕΕ της χώρας και εντόπισε κι άλλες σχολές στις οποίες σημειώθηκαν παρατυπίες που εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 24 του ν.3577/07. Ο πρώην Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος, διαβίβασε τα στοιχεία της ΟΙΕΛΕ στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης & σύμφωνα με το πόρισμα (328/Α/2015) του Σώματος προτάθηκε στο Υπουργείο Παιδείας η τροποποίηση της παρ. 2 του άρθρου 24 του ν. 3577/2007, έτσι, ώστε, να καλύπτει κάθε μη σύννομη περίπτωση λειτουργίας ιδιωτικών ΤΕΕ ή χορήγησης πτυχίου χωρίς χρονικό προσδιορισμό.

6) Το Υπουργείο θα καταθέσει προς ψήφιση διάταξη, η οποία θα διευρύνει το χρονικό διάστημα εφαρμογής του νόμου (θα καταργηθεί ο χρονικός περιορισμός 2004-2008), και θα υλοποιηθεί η σχετική πρόταση του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

7) To ΣΕΔΔ εντόπισε περιστατικά που αφορούν από συστηματική αλλοίωση γραπτών μέχρι μη θεωρημένα απουσιολόγια. Με τη συνεργασία των περιφερειακών διευθύνσεων εκπαίδευσης, οι έλεγχοι επεκτάθηκαν σε περισσότερες μονάδες τεχνικής ή επαγγελματικής εκπαίδευσης. Αυτό που έχει, όμως, ιδιαίτερη σημασία είναι ότι τα περιστατικά παρατυπίας ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΡΟΣΩΠΟ, αφού αφορούν παρανομίες στη λειτουργία των σχολών και δεν βαραίνουν με άμεσες ευθύνες του ίδιους τους υποψηφίους, που σήμερα βρίσκονται να εργάζονται στο Δημόσιο. Αυτό σημαίνει ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ, αλλά να κριθούν εκ νέου για το πτυχίο τους.

8) Αυτοί που ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ για τα πλαστά (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ), είχαν σκοπό να αφήσουν το θέμα να σέρνεται για άλλα τόσα χρόνια μέχρι να ξεχαστεί. Για τους υπόλοιπους ΞΥΔΙ.

 Σημείωση του μπλογκ: Εδώ εγώ σας παραθέτω την επίσημη απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων


Advertisement

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: