Helladistan haber!!!

Γράφει ο Σπύρος Χειρδάρης

προεστος

Η χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας που όμως βγάζει καρπούς ξινίτες !!!


Advertisement

Στη χώρα που κάποιοι ορκίζονται πως είναι απευθείας απόγονοι του Περικλή και της Ασπασίας, ενώ πολλοί περισσότεροι από δαύτους τους ονειροπόλους είναι ενθουσιασμένοι που κατάγονται από την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία είναι δηλαδή Ρωμιοί (Ορθόδοξοι απλά), απόγονοι του Ιλλυριού  Κωνσταντίνου, ή του Λέοντος του Αρμένη, ορκίζονται ότι η Κωνσταντινούπολη είναι Ελληνική και μόνο και πάλι με χρόνια με καιρούς θα γίνει και πρωτεύουσά μας.
Ξέχασαν πως τη σημερινή Ελλαδίτσα που οι Μεγάλες Δυνάμεις για δικούς τους λόγους επέτρεψαν να γίνει Κράτος, κατακτήθηκε από Σλάβους και άλλους λαούς, με τους Σλάβους μάλιστα να έχουν αφήσει ακόμα και σήμερα τοπωνύμια στη Πελοπόννησο αλλά και σε όλη τη σημερινή Ελλάδα.
Αντίπαλο δέος στους Σλάβους οι Αρβανίτες, Ιλλυρικό φύλο Ορθοδόξων που τους εγκατέστησαν εδώ οι Αυτοκράτορες να εκδιώξουν τα Σλαβικά φύλα που είχαν κατακλύσει τον Ελλαδικό χώρο.
Μετά έχουμε την Οθωμανική κατάκτηση με τους ντόπιους να συνεργάζονται αγαστά με τον κατακτητή αφού τον Οθωμανό δεν τον ενδιέφερε τίποτα άλλο από το να εισπράττει φόρους.
Τα περί Κρυφού Σχολείου και τα «μαρτύρια» που πέρασε ο Χριστιανισμός από τους Τούρκους απλά είναι παραμύθια της Χαλιμάς, με ένα καλό πεσκέσι ο κάθε τελευταίος ανέβαινε στο θρόνο του Ρουμ Μπαμπα δηλαδή του «Εθνάρχη» των Ρωμιών, ο γνωστός Πατριάρχης.
Με ένα «θαυματάκι» ενός μοναχού  όπως την ίαση του πυρετού της κόρης του τοπικού Αγά, η Μονή κέρδιζε προνόμια και κτήματα, αυτά που σήμερα ακούμε Μονές να έχουν κτήματα και πλούτο.
Στη χώρα λοιπόν αυτή που η ιστορία μας διδάσκει ότι όποιος έχει μαχαίρι τρώει πεπόνι, κυριαρχεί, η διαπλοκή, η λαμογιά, το ρουσφέτι, η κουτοπονηριά.
Από την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους αυτοί που είχαν το πλούτο ήταν αυτοί που συνεργάστηκαν με τον κατακτητή. Είτε οι κοτζαμπάσηδες στον Ελλαδικό χώρο, είτε οι «Πρίγκιπες», κόντηδες και άλλοι τιτλούχοι στα Επτάνησα και όπου υπήρχε Ευρωπαίος προστάτης ή κατακτητής.
Όταν δε στα Επτάνησα τόλμησαν οι Γάλλοι Δημοκρατικοί να πειράξουν την εξουσία των προυχόντων και να καταργήσουν τα προνόμια της αριστοκρατίας και της Εκκλησίας, κατέβηκε η Ρωσική Αρκούδα με τον Οθωμανό και αφού κατέσφαξε τους Γάλλους επανέφεραν την αριστοκρατία και τα προνόμια του κλήρου.
Οι ταγματασφαλήτες και οι μαυραγορήτες κολλητήρια των Γερμανών ΝΑΖΙ ανακηρύχθηκαν ελευθερωτές και απόλαυσαν τα κέρδη που έκαναν πίνοντας το αίμα του λαού.  
Γι’ αυτό τούτος ο λαός θέλει πάντα να νιώθει υποζύγιο.
Μπήκε πλέον στο dna του λαού  η δουλοπρέπεια, το ότι αν δεν δωροδοκήσει δεν προχωράει η υπόθεσή του.
Είναι γνωστές οι φράσεις «πήρα το δίπλωμα με μία ξέστα λάδι» που ακούγονταν παλιά, αργότερα αυτό άλλαξε πλέον και έγινε χρήμα, το «πεσκέσι» στο Τούρκο για να γίνεις Πατριάρχης έγινε συνήθειο, από το να πάρεις Απολυτήριο Δημοτικού μέχρι δίπλωμα αυτοκινήτου.

Advertisement

388-patriarxis-genitsaroi

Έφιππος Πατριάρχης συνοδευόμενος από 2 Διακόνους και προπομπούς Γενίτσαρους

Με κάποιο ποσό ο αρχαιολόγος που επιτηρούσε το σκάψιμο των θεμελίων πήγαινε για καφέ μέχρι να τελειώσεις, αλλιώς έψαχνε και το τελευταίο πετραδάκι μήπως είναι αμφορέα της εποχή τους Οδυσσέα. Μετά στην αρμόδια υπηρεσία έπεφτε το παραδάκι για να πάρεις ρεύμα, σε μιά μέρα και όχι σε ένα μήνα. Δημόσιοι Υπάλληλοι που πήγαιναν «ξεβράκωτοι» σε μιά περιοχή και ήταν σε πόστο που διαχειρίζονταν χρήμα, όπως π.χ σε τομέα που κάποιο έντυπο στοίχιζε 50 δρχ όπως άδειες μοτοποδηλάτων, διαβατήρια κλπ έβαζες μέσα άλλο ένα πενηντάδραχμο για ένα καφέ, νομίζοντας πως αντί 3 μέρες θα το έπαιρνες σε 2, με αποτέλεσμα ο ξεβράκωτος σε λίγα χρόνια να κυκλοφορεί με κουστουμάκια 3Δ και αργότερα να έχει αποκτήσει και βίλες που φυσικά νοικιάζει χωρίς να κόβει αποδείξεις γιατί ποιός θα τολμήσει να τον ελέγξει τον «συνάδελφο».

Όλοι ξέρουν πως αν έχεις λεφτά, αν είσαι ο ίδιος ή κάποιος συγγενής σου ρουφιάνος (είτε επαγγελματίας είτε ερασιτέχνης) ακόμα και το χειρότερο έγκλημα αν διαπράξεις, μπορούν μέχρι και το έτος γέννησης να σου αλλάξουν, στις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε το Δικαστήριο να έχεις το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.

Ψάχνουμε λοιπόν στο Ελλαδιστάν, ψύλλους στ’ άχερα, γιατί δεν καταδικάστηκε κανείς για το Noor 1, που αν σε κάποιου το αυτοκίνητο βρισκόταν  1 κιλό ηρωίνη θα τραβιόταν ο άνθρωπος μέχρι να πεθάνει γιατί απλά δεν είναι επώνυμος, γιατί ο «κομιστής» αθωώθηκε με βούλευμα πέρσι για την εξαγωγή των 5 εκ. ευρώ, με το Δικαστικό Σώμα να ορκίζεται ότι είναι αδέκαστοι, ενώ τους διαψεύδουν τα γεγονότα, ενώ υπάρχουν τόσες υποθέσεις συμμετοχής δικαστικών σε παραδικαστικά κυκλώματα αλλά και όταν ακούς δημοσιογραφούντες να αναγγέλλουν σε υποθέσεις που τους αφορούν, την έκβαση  με σιγουριά του αποτελέσματος και να ξέρουν και ποιός/ά θα δικάσει και την υπόθεσή τους, σίγουρα κάτι δεν πάει καλά σε πολλούς τομείς της Δημόσιας Διοίκησης.

Στη χώρα που οι τίμιοι βαφτίζονται άτιμοι και ανίκανοι εξ ορισμού να κυβερνήσουν, επειδή είναι αριστεροί, ενώ τα αποδεδειγμένα λαμόγια και οι μιζαδόροι, οι κλέφτες και οι άτιμοι, που έφεραν την Ελλάδα στα τάρταρα, είναι έντιμοι, ευυπόληπτοι και ικανότατοι να την κυβερνήσουν, εξ ορισμού!!!
Κάτι τέτοια προφανώς γνώριζε ο Ερντογάν και «εξανδραπόδισε» τη μισή Δικαιοσύνη και Δημόσια Διοίκηση.

Tο πρόγραμμα ασφάλισης υγείας ΝΝ Direct Health σχεδιάστηκε για να καλύψει τις ανάγκες των μελών της σύγχρονης οικογένειας, τα οποία αναζητούν αξιόπιστη ασφάλιση υγείας με απλές ηλεκτρονικές διαδικασίες. Κάνε υπολογισμό ασφαλίστρου!!!

Advertisements

1 σχόλιο

  1. Τα είπε όλα ο Πίπης.

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: