Τελικά ποιά προστασία προσφέρει το facebook?

Γράφει ο Σπύρος Χειρδάρης

Μετά από υπερδεκαετή πείρα στο Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης που λέγεται facebook, παρά τις άναρθρες κραυγές ότι ζητάει προφίλ πραγματικών ανθρώπων μπορώ να πω ότι είναι απλά κουρουφέξαλα. Πρέπει να καταλάβουμε πως εκείνο το 2.000.000 χρήστες μηνιαίως είναι τόσο πλασματικό όσο οι δημοσκοπήσεις στην Ελλάδα. Απλά όσο περισσότεροι χρήστες φαίνονται τόσα περισσότερα τα έσοδα των διαφημίσεων. Κάτι αντίστοιχο με τις μετρήσεις της AGB.
Πριν μερικά χρόνια παίζοντας ένα πολεμικό παιγνίδι αναστέναξε το gmail, to hotmail, to freemail από τα πολλαπλά προφίλ για να παρουσιαζόμαστε οι 300 του Λεωνίδα ως χιλιάδες παίκτες που κτυπούσαμε συμμαχώντας με Ιταλούς και Μεξικάνους τους κακούς Τούρκους.
Θυμάμαι τη «Ναυ-αρχίδα» μας μια γυναίκα μέσης ηλικίας να δίνει διαταγές να μας δίνει ονόματα και κωδικούς να φτιάχνουμε σωρηδόν προφίλ.
Προσωπικά κάποια δεδομένη στιγμή τους παρέδωσα γιατί το να μπαινοβγαίνεις από 10 προφίλ να δίνεις μάχες είναι απλά παιδικό παιγνιδάκι και στην ηλικία των 50 δεν είμασταν για τέτοια.
Μετά ήταν η Φάρμα που κι εκεί πάλι με ψευτοπροφίλ βοηθούσαμε τις καταστάσεις.
Μετά το Empire and Allies πάει κι αυτό. Έτσι μείναμε πολλοί στα κανονικά μας προφίλ πολλοί μάλιστα τα έχουμε και επιβεβαιωμένα με ταυτότητες.
Τί συμβαίνει σήμερα.
Κατ’ αρχάς το facebook δυστυχώς δεν παρέχει κανένα μέτρο προστασίας προς τον χρήστη του.
Κάθε χρήστης είναι εκτεθειμένος στις ορέξεις του κάθε άλλου τρελαμένου ή κομπλεξικού ή ανώμαλου χρήστη.
Μπορεί ο καθένας ανενόχλητος με χιλιάδες ψευτοπροφίλ να σε διαπομπεύει και το facebook απλά σε αναφορές που κάνεις να σου απαντάει σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου.

screenshot_217a

Εδώ έγινε αναφορά σε screen shot με τη φωτογραφία και το όνομα όχι κρυμμένο και χλεύαζαν τα λεγόμενα. Η απάντηση του facebook εμφανώς Ποντιοπιλατική.

Εν αντιθέση σε ανάρτηση δική μου από το προφίλ της συζύγου μου το facebook ενήργησε αστραπιαία και την κατέβασε με 3 μερο μπλοκ.
screenshot_225
άρα το facebook λειτουργεί προς όφελος των «τραμπούκων» και διαδικτυακών κομπλεξικών αλητηρίων που τους προκαλώ να με μηνύσουν.

Πάμε λοιπόν σε ένα άλλο μεγάλο θέμα τον διαδικτυακό τραμπουκισμό και τη χρήση ψευτοπροφίλ.

Τί έχουμε εδώ;;; Χρήση φωτογραφίας γυναίκας, φωτομοντάζ να φαίνεται ότι είναι παρέα με γνωστή διαδικτυακή «κυρία» με πολλαπλά προφίλ, με id στη γραμμή διευθύνσεων lena.papadimitriou.37.
Επειδή η εν λόγω κυρία που εμφανώς το κατασκεύασε απειλήθηκε από τ’ αδέρφια της το έκλεισε άρον άρον αλλά μετά από καιρό ξαναφάνηκε ως Σοφία Αράχνη να εκπέμπει μάλιστα από Γαρίτσα (τυχαίο;;;) και μετά από αναφορά έγινε Σοφία Ιωάννης Παπάς και φυσικά έκλεισε αφού το πήραν χαμπάρι.
Ο κος Μάρκος Βάπτισμας με καταγγέλλει εδώ και χρόνια ως πολυπροφιλάκια σε μία μανία καταδιώξεως επειδή αποκάλυψα το παρελθόν του που βέβαια στους πλείστους Κερκυραίους είναι γνωστό αλλά δεν μας ενδιαφέρει.
Άμυνά του η δια της συκοφαντίας και επίρριψης των δικών του βιωμάτων σε μένα.
Δεν θα αναφερθώ στις ύβρεις που έχει εκτοξεύσει εναντίον μου και εναντίον της οικογενείας μου, ούτε στη διαρκή σπίλωση του ονόματός μου με ανυπόστατες κατηγορίες.
Ο κος Μάρκος Βάπτισμας μάλιστα επειδή όπως λέει είναι καθαρός και δεν φοβάται κανέναν έχει και ειδικό αφιέρωμα Αλμπουμ με τίτλο «ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΦΙΛ ΧΕΙΡΔΑΡΗ» κάνοντάς μου και δωρεάν διαφήμιση.
Το αισχρό βέβαια και ποινικά κολάσιμο είναι τούτο.

Στη σελίδα του Πατρινού δημοσιογράφου Αρη Γαλιατσάτου ο οποίος αναρτά για κάποιον εκβιαστή στη Πάτρα, επεμβαίνει ο κος Μάρκος Βάπτισμας και με τη γνωστή τεχνική της διαβολής αναρτά το ειδικό αφιέρωμα στα ψευτοπροφίλ μου, θεωρεί ακόμα και σελίδα ως ψευτοπροφίλ ή τη δημιουργία ομάδων αποκλειστικότητα ορισμένων και μόνον στους οποίους αυτός κάνει τα θελήματα.
Φυσικά και αυτό είναι σαφής συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου με αποτέλεσμα τη κατάθεση μήνυσης και εναντίον του αλλά και εναντίον της κας Ευαγγελίας Ζαρίμπα που κυκλοφορεί στο facebook ως Lila Zarimpa, Λιλα Ζαριμπα, Lilara Zarimpa, Antzy Karouzou, Anastasia Maliora και πολλά άλλα.

Πάμε τώρα σε ένα άλλο προφίλ 

 

Σε γνωστό Κερκυραίο μόλις μίλησε για έναν συγκεκριμένο έρχεται  μήνυμα από κάποιον Dimitris Antoniou με id sotos.sotiriou.923, ο οποίος μη τα έχοντας καλά με τη τεχνολογία απαντά από το κανονικό του προφίλ και έτσι αποκαλύπτεται. Ο τραμπουκιζόμενος λοιπόν τον αποκαλύπτει και μπορεί να το μαρτυρήσει σε οποιοδήποτε δικαστήριο. Ο «τραμπούκος» αλλάζει αμέσως το προφίλ σε Peter Xaralampous αλλά ξέχασε να αλλάξει το id που παρέμεινε sotos.sotiriou923.

To facebook φυσικά παρά τις αναφορές αγρόν ηγόραζε.

Ο δε κος Μάρκος Βάπτισμας συνεχίζει να έχει αναρτημένο στο προφίλ του το κατάλογο με τα «ψευτοπροφίλ» μου μάλιστα ως φαίνεται και από το τελευταίο print shot ενημερώθηκε πρόσφατα μόλις έμαθε ότι έφτιαξα καινούργιο προφίλ.

screenshot_228

Κατά τα άλλα ορκίζεται ότι δεν με παρακολουθεί, δεν ασχολείται μαζί μου, δεν είναι όλη του η ζωή το facebook, δεν με βρίζει αυτός αλλά εγώ βρίζω την οικογένειά του, με μοναδικό λόγο γιατί ασχολούμαι – προσπαθώ για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών τους, στο νησί μου που λατρεύω και που εγώ αγαθή τη τύχη έχω εξασφαλίσει μένοντας μόνιμα στη Πάτρα, πλην όμως τα αγαθά που έχω εδώ θέλω να τα έχουν και οι συμπολίτες μου που δυστυχώς είναι άμοιροι της ματαιοδοξίας τους.

Τεράστιο λοιπόν μερίδιο ευθύνης φέρει και το facebook που δυστυχώς επιτρέπει τέτοιες καταστάσεις, μετράει αναφορές από ατσεκάριστα ψευδοπροφίλ και πολύ φοβούμαι ότι από κάπου θα τη βρει και αυτό.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: